sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Sitruuna-hopeatoffee kakku


 Joskus tekee mieli jotakin erikoista, siksipä päätin kokeilla tätä. Kun toffee oli jäähtynyt, laitoin päälle pääkallon, joka on tehty kaulitusta sokerimassasta.

Sitruunarahkatäyte:
2 dl kermaa
200 g sitruunaista maitorahkaa
1 dl lemon curdia (sitruunatahnaa)
(sokeria)
3 liivatelehteä
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka ja lemon curd ja kääntele seos kerman joukkoon. Lisää tarvittaessa sokeria. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Olen kokenut helpoimmaksi käyttää irtopohjavuokaa. Kakku säilyttää hyvon muotonsa jäähtyessään ja on sitten helpompi koristella. Laita pohjan ympäri kondiittorin kakkureunusta tai ihan vaan tuorekelmua. Kostuta ensimmäinen levy sitruunalimulla. Muista tämä, jos haluat maustaa rahkaa vielä erikseen sokerilla. Kaada puolet sitruunarahkasta pohjan päälle. Tee seuraava kerros samoin ja lisää päälle viimeinen kakkupohja. Anna kakun asettua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Kun liivate on hyytynyt, kakku on loistava koristeltavaksi.


Lakritsikinuski:
2 dl kermaa
Pussillinen hopeatoffeita
Laita kerma ja kuoritut hopeatofeet ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kinuski muodostaa pisaran kylmällä vedellä täytetyn lasin pohjalle, kinuski on valmista. Anna jäähtyä ja kaada kakun päälle. Koristele kakun reunat kermavaahdolla. Varaa noin 3 dl vatkaamatonta kermaa pursotuksiin vähintään. Kerrankin kinuski onnistui minulta loistavasti..yleensä joko poltan sen pohjaan tai sitten se ei sakeennu missään vaiheessa.... :P

http://www.makeaa.fi/sitruuna-lakritsikakku/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti